Curs: Retratamentul endodontic, dincolo de obsesia personală

Dă articolul mai departe:

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Ne-am propus să continuăm călătoria noastră în lumea endodonției probate științific cu acest nou proiect, deoarece sunt perfect conștient că au rămas multe întrebări care nu și-au aflat răspunsul, întrucât vizau o parte a endodonției, mult mai spinoasă, care nu făcea parte din curricula inițială, retratamentul endodontic.
Banner Blog Cursuri Moldoveanu

Despre acest curs

 

O reintervenție endodontică, precum oricare altă manoperă medicală, este realizată exclusiv în favoarea pacientului, din acest motiv, toate eforturile medicului trebuie sa fie depuse în direcția îndeplinirii celui mai important deziderat pentru pacient, menținerea dintelui natural.

De cele mai multe ori, uităm acest lucru și ne concentrăm pe obsesii personale, sau pe satisfacerea unui orgoliu nejustificat. Căutam împlinirea profesională, dar și morală, exclusiv într-o linie albă de pe o imagine radiologică bidimensională.

Pentru toți colegii care au participat la cursul nostru introductiv despre tratamentul endodontic „Nu doar linii albe pe radiografii”, probabil că endodonția a căpătat nuanței noi, mult mai ancorate în principii obiective medicale.

Ne-am propus să continuăm călătoria noastră în lumea endodonției probate științific cu acest nou proiect, deoarece sunt perfect conștient că au rămas multe întrebări care nu și-au aflat răspunsul, întrucât vizau o parte a endodonției, mult mai spinoasă, care nu făcea parte din curricula inițială, retratamentul endodontic.

După mai bine de 10 ani de endodonție, practicată la cel mai înalt nivel, mi-am pus în joc toate cunoștințele teoretice și practice și am pregătit un curs concis, axat pe nevoile medicului stomatolog generalist.

Un curs care te va ajuta să identifici și să rezolvi problemele cu adevărat importante din cadrul unei reintervenții endodontice, un curs care se concentrează pe prognosticul pe termen lung și nu pe gratificarea imediată a operatorului.

Ne propunem să te ajutăm să:

 

a)     Stabilești corect un diagnostic pentru a decide când un dinte trebuie retratat din punct de vedere endodontic și când o astfel de intervenție, nu este necesară

b)     Stabilești un protocol care să îți permită să îndepărtezi facil materialele amplasate anterior la nivelul canalelor radiculare

c)     Îndepărtezi cu ușurință obstacole din partea coronară a canalului radicular precum, pivoți metalici, din fibră de sticlă sau dispozitive-corono radiculare.

 

Ne dorim să te ajutăm în cel mai sincer mod cu putință și de aceea îți spunem că în cadrul acestui curs nu vom relua informații care au fost prezentate și dezbătute în cadrul cursului de tratament endodontic „Nu Doar Linii Albe Pe Radiografii”, din acest motiv, un nivel acceptabil de cunoștințe endodontice, este necesar înainte de înscriere.

Cursul se va desfășura în următoarele orașe:

 

26 Martie 2022Oradea / Hotel Ramada by Wyndham – locuri epuizate

7 Mai 2022 – Brașov / Hotel Qosmo – locuri epuizate

9 Mai 2022 – Iași / Hotel Ramada

10 Mai 2022 – Iași / Hotel Ramada

18 Iunie 2022 – București / Ramada Plaza – locuri epuizate

11 Iulie 2022 – Constanța / Ramada by Wyndham 

8 Octombrie 2022 – Sibiu

22 Octombrie 2022 – Timișoara

29 Octombrie 2022 – Târgu Mureș

 

Program: 09:00 – 17:00

Înscriere și Preț

 

ATENȚIE! – LOCURILE SUNT LIMITATE!

 

Cursul este susținut de către Dr. Bogdan Moldoveanu.

Taxa de participare este de 450 lei.

 

Pentru informații suplimentare și pentru înscrieri, vă invităm să accesați pagina dedicată cursului dorit utilizând butoanele de mai jos.

De asemenea, ne puteți suna la numărul de telefon 0745 152 241 (persoană de contact Ana Fărcaș) sau ne puteți scrie pe adresa de email cursuri@nastimed.ro

Lector

Dr. Bogdan Moldoveanu
Bogdan Moldoveanu

Dr. Bogdan Moldoveanu a absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca iar apoi a continuat să studiez endodonția în Italia în cadrul Facultății de Medicină Dentară a Universității din Torino. Aici a absolvit cu brio cursurile master-ului de ”Microendodonție Clinică și Chirurgicală”, nivelul 2.

Este Membru Internațional al Asociației Spaniole De Endodonție (AEDE), Membru Certificat al Societăți Europene de Endodontologie (E.S.E) dar și membru internațional al Asociației Americane a Endodonților (A.A.E).

Este conducătorul platformei educaționale ”Endodonție Cu Pasiune” și Asistent Universitar în cadrul Universității din Torino pentru Master-ul Cu Specializarea ”Endodonție Microscopică Și Endodonție Chirurgicală Microscopică” – Secția Engleză. Ca lector internațional a susținut numeroase prezentări în țări precum: Italia, Germania, Emiratele Arabe Unite, Grecia, Ungaria, Cehia sau România.

Își desfășoară activitatea clinică în cadrul Centrului de Excelență regional Dr. Leahu Cluj-Napoca, având practica orientată către endodonție.