Curs „Retratamentul endodontic, dincolo de obesia personală, Capitolul 2”, Baia Mare

Dă articolul mai departe:

în această nouă ediție a cursului, ne continuăm conversația despre retratamentul endodontic, discutând despre ce este necesar, dar mai ales suficient, atunci când avem de-a face cu blocaje intracanalare.
banner site Nastimed - temporar

Despre acest curs

 

În prima parte a acestui curs, am analizat motivele si argumentele care reprezintă fundamentul unei reintervenții endodontice și am aprofundat tehnicile de îndepărtare a materialelor amplasate anterior la nivelul canalelor radiculare, cât și mijloacele prin care orice clinician, poate îndepărta în siguranță, un pivot de la nivelul spațiului endodontic, fie el din fibră de sticlă sau metal.

Acum, în această nouă ediție a cursului, ne continuăm conversația despre retratamentul endodontic, discutând despre ce este necesar, dar mai ales suficient, atunci când avem de-a face cu blocaje intracanalare.

Fie că vorbim de un prag sau o cale falsă, o deviere de la traseul fiziologic al canalului radicular poate ridica probleme tehnice serioase, în oricare etapă a curei radiculare. Analiza noastră se va concentra, evident, pe prevenția acestor iatrogeni, dar si pe modalitățile de corectare a erorilor, parcurgând într-un mod exhaustiv tehnicile dedicate fiecărui scenariu clinic, întărind argumentele prezentate, prin intermediul unor exemple concrete.

Vom discuta despre instrumentele si materialele potrivite unor astfel de situații, precizând, desigur, avantajele obiective pe care acestea le oferă operatorului. Țelul prezentării este acela de crea un parcurs decizional logic, care sa facă, diagnosticarea si corectarea unor blocaje existente la nivelul spațiului endodontic, în contextului unui retratament endodontic, o procedură sigură, dar mai ales predictibilă.

Partea practica va facilita sedimentarea conceptelor discutate, fiecare cursant va avea posibilitatea de a se confrunta cu un dinte printat 3D, obturat ,ce trebuie retratat, finalizarea retratamentului va impune și depășirea unui prag situat in porțiunea apicală a canalului radicular. Acest curs este dedicat, în principal, acelor colegi care au luat parte la prima ediție (cea desfășurată pe parcursul anului 2022) deoarece partea de dezobturare, nu face parte din actualul cuprins, din acest motiv, este necesar un nivel acceptabil de cunoștințe endodontice, înainte de înscriere.

În cadrul cursului se vor folosi acele endodontice Plex V Orodeka, endomotorul Smart A Woodpecker și microscopul ISee 9000 KP.

Program: 09:00 – 16:00

09:00 – 10:30 – Parte Teoretică 1
10:30 – 11:00 – Pauză Cafea
11:00 – 12:30 –  Parte Teoretică 2
12:30 – 13:30 – Pauză Prânz
13:30 – 16:00 Exerciții Practice

Înscriere și Preț

Cursul este susținut de către Dr. Bogdan Moldoveanu.

Taxa de participare este de 590 lei cu TVA inclus.

Plata facturii trebuie efectuată în maxim 15 zile calendaristice de la data emiterii acesteia.

Pentru înscrieri, vă invităm să completați formularul de mai jos.

De asemenea, ne puteți suna la numărul de telefon 0745 152 241 (persoană de contact Ana Fărcaș) sau ne puteți scrie pe adresa de email cursuri@nastimed.ro

Lector

Dr. Bogdan Moldoveanu
Bogdan Moldoveanu

Dr. Bogdan Moldoveanu a absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca iar apoi a continuat să studiez endodonția în Italia în cadrul Facultății de Medicină Dentară a Universității din Torino. Aici a absolvit cu brio cursurile master-ului de ”Microendodonție Clinică și Chirurgicală”, nivelul 2.

Este Membru Internațional al Asociației Spaniole De Endodonție (AEDE), Membru Certificat al Societăți Europene de Endodontologie (E.S.E) dar și membru internațional al Asociației Americane a Endodonților (A.A.E).

Este conducătorul platformei educaționale ”Endodonție Cu Pasiune” și Asistent Universitar în cadrul Universității din Torino pentru Master-ul Cu Specializarea ”Endodonție Microscopică Și Endodonție Chirurgicală Microscopică” – Secția Engleză. Ca lector internațional a susținut numeroase prezentări în țări precum: Italia, Germania, Emiratele Arabe Unite, Grecia, Ungaria, Cehia sau România.

Își desfășoară activitatea clinică în cadrul Centrului de Excelență regional Dr. Leahu Cluj-Napoca, având practica orientată către endodonție.