Curs LASER diodă – de la Inovație, la Utilitate și până la Necesitate 2.0

Dă articolul mai departe:

LASER-ul diodă a devenit un instrument esențial pentru o gamă largă de proceduri stomatologice. Acest curs se adresează tuturor medicilor dornici să cunoască sau să aprofundeze secretele LASER-ului diodă. Cursul va fi susținut de către Dr. Crișan Bogdan și Dr. Dincă Adriana, speakeri cu mare experiență, specializați în Terapia LASER, chirurgie orală, parodontologie, endodonție, estetică.
Curs laser lasotronix

Datorită versatilității de care dă dovadă, LASER-ul diodă devine tot mai popular în cabinetele medicilor dentiști. Acesta nu mai este văzut ca un aparat inaccesibil, ci în multe cazuri, intervențiile cu LASER fac parte din protocolul zilnic.

Cursul va fi susținut de speakeri cu mare experiență, specializați în Terapia LASER, chirurgie orală, parodontologie, endodonție, estetică.

Evoluția tehnologică actuală și nivelul de trai ridicat influențează mult așteptările pacienților care-și doresc tratamente rapide, predictibile și cu rezultate excelente din punct de vedere estetic.

Singura soluție viabilă este însușirea de către medicul stomatolog a unor proceduri de tratament de ultimă oră.

Obiectul prezentului curs garantează învățarea tuturor procedurilor uzuale de lucru cu un LASER stomatologic cu diodă.

Perioadă și Locație:

Perioada: 28 – 29 Ianuarie 2022 (2 zile)
Locația: Cluj-Napoca, West City Hotel

Puncte cheie:

 
Parte teoretică:
 • Noțiuni de optică
 • Principii de funcționare
 • Clasificări
 • Aplicații

 

Cazuri clinice

 

Parte practică:
 • Hands on pe mandibule animale:
  • Gingivectomie și gingivoplastie
  • Evicțiune gingivală
  • Depigmentare melanică
  • Vestibuloplastie
  • Frenectomie labială și linguală

 

 • Workshop:
  • Dezinfecție endodontică pe dinte uman
  • Dezinfecția cavităților carioase preparate pe dinte uman
  • Dezinfecția pungilor paraodontale pe dinți artificiali
  • Tratamentul durerii prin analgezie asistată LASER

 

Partea de hands-on va fi susținută pe dispositive LASER SMART M PRO produse de LASOTRONIX – Polonia.

Program:

Despre lectorii acestui curs:

Dr-Bogdan-CRISAN
dr-a-dinca_picture

Medic specialist chirurgie dento-alveolară cu competenţă în terapia LASER. Şef Lucrări, DMD, MSc, PhD

Dr. Crişan Bogdan este absolvent al Facultății de Stomatologie din cadrul Universtității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, promoția 2002. A urmat cursuri de masterat în domeniul Reabilitării Orale și al Sănătății Orale, în cadrul aceleași universităti, finalizate cu lucrarea de disertaţie intitulată: “Implicaţiile Laser Terapiei în Reabilitarea Orală”. Este medic specialist în chirurgie dento-alveolară din anul 2011. 

A urmat stagii de specializare în clinici şi centre de cercetare din Stockholm, Suedia (Karolinska Institutet, Institute of Odontology, Department of Oral Diagnosis in 2001), Basel, Elveţia (Universitat Basel, Kantonspital Basel, Klinik fur Wiederherstellende Chirurgie, Abteilung Mund-Kiefer-Gesichtshirurgie  in 2006) şi Seoul, Coreea de Sud (Hallym University, Anyang-city in 2007). În anul 2011 a obţinut atestatul de studii complementare în „Utilizarea terapeutică şi chirurgicală a laseri-lor în medicina dentară” la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara. Este “DOCTOR” in Stiinte Medicale, domeniul Medicina Dentara din anul 2013, cu lucrarea de doctorat avand titlul: “Utilizarea laserului în tratamentul malformaţiilor vasculare şi al tumorilor benigne orale şi maxilo-faciale”. Este pasionat de IT şi de cercetarea ştiinţifică.

Activitatea sa ştiinţifică s-a concretizat prin participarea la numeroase manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale, unde a susţinut conferinţe şi prezentări orale ce au fost apreciate de către auditoriu. A publicat în calitate de prim autor şi co-autor peste 40 de lucrări ştiinţifice în reviste naţionale şi internaţionale, dintre care 22 cotate ISI şi este autor/coautor la 8 cărţi de specialitate. A fost şi este membru în colectivele de cercetare a 15 granturi naţionale şi internaţionale de tip CEEX, CNCSIS, IDEI, POSDRU, FP 7 şi FDI. Este expert LASER in cadrul LASER & HEALT ACADEMY – „LA&HA”, cu o experienţă de peste 18 ani în domeniul utilizării laserelor pe ţesuturi moi şi peste 15 ani de experienţă în ultilizarea echipamentelor laser pe ţesuturi dure. Este membru activ al Societăţii Române de Laseri în Stomatologie (SRLS) şi al World Federation for Laser Dentistry (WFLD). 

În prezent este Şef de Lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca şi medic colaborator la două clinici private din Cluj-Napocaă

Medic stomatolog specializat în Endodonție și terapie LASER

A absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, urmând apoi un stagiu de practică la una dintre cele mai renumite clinici din Slovacia, “DENTAL STUDIO 2001” Piestany. A continuat să studieze endodonția în Cluj Napoca în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hatieganu” absolvind cu brio cursurile “Asociației Clujene pentru Cercetare în endodonție” și participând apoi la numeroase cursuri și simpozioane de endodonție naționale și internaționale. 

Preocuparea pentru sănătatea dentara și tehnicile inovative de tratament au determinat-o să urmeze cursuri internaționale în domeniul Terapiei laser —– Certificate in laser “La dualite laser au service du dentist modern” by Lasotronix, Warsaw, Poland —– Certificate in “Diode Laser in dental practice”, by Lasotronix, Warsaw, Poland

În prezent susține cursuri, prezentări și workshop-uri de endodonție aplicată și terapie laser atât pentru studenți, rezidenți cât și tineri medici, având peste 5 ani de experiență în calitate de speaker.

Înscriere și Preț:

 
Prețul cursului este de: 2200 Lei.

 

Prețul include pentru fiecare zi:
– 2 coffee brake-uri
– Prânz à la carte, în restaurtantul Hotelului
– Toate consumabilele necesare pentru buna desfășurare a cursului
– Dispozitive LASER + echipament de protecție

 

ATENȚIE! – LOCURILE SUNT LIMITATE!

 

Pentru informații suplimentare și pentru înscrieri, vă invităm să folosiți formularul de mai jos.

De asemenea, ne puteți suna la numărul de telefon 0786 302 522 (persoană de contact Cătălin Bogorin) sau ne puteți scrie pe adresa de email cursuri@nastimed.ro

Formular de înscriere

Vă așteptăm cu mare drag! – echipa Nastimed